Také máte rádi oříšky? Vhodné do teplé i studené kuchyně nebo jen tak jako pochutinu? Jedny z nejoblíbenějších jsou dnes kešu ořechy. Je to hlavně kvůli jejich všestrannému použití. Pro svou krémovou, máslovou chuť jsou vhodné pro přípravu veganského mléka, jogurtu a dalších výrobků, které fungují jako náhrada běžné stravy. Jak a kde kešu 1kg ořechy vlastně rostou? Ořechy jsou plodem ledvinovníku západního, což je stálozelený strom z Brazílie, dnes ho ale běžně najdeme v Indii i Vietnamu.
Tento strom krásně kvete a teprve z tohoto květu vyrůstá nepravý plod připomínající papriku (odborně se mu říká kešu jablko). Na spodní straně každého jablka je pak zavěšen jeden kešu ořech. Ale ani jablko po očesání stromu není k zahození, přidává se do marmelád a oceňováno je hlavně kvůli svému vysokému obsahu vitaminu C. Co se týče složení, to je oproti ostatním ořechům trochu rozdílné. Obsahují méně tuků, v jejichž množství převládají tuky pro tělo vhodné a přínosné, ale zato je v nich obsaženo více sacharidů, na což si větší pozor musí dávat hlavně pozor diabetici. Kromě toho v kešu oříšcích najdeme také bílkoviny, minerály, vitamíny. Za zmínku stojí obsah vitamínu K, E, komplexu vitamínů B.
A také v nich nalezneme vápník, draslík, hořčík či selen. Právě díky zmíněným součástem složení jsou vhodné pro zlepšení kvality spánku a k posílení činnosti nervové soustavy. Také pomáhají vyrovnat hladinu cholesterolu v krvi a oceníte je také jako pomoc v psychické sféře, jsou vhodné pro vyrovnání se se stresem a zmírňují nervozitu a vyčerpání. Nejlepší místo pro skladování je tam, kam nemá přístup slunce a kde je chladno. Jestli patříte mezi milovníky kešu oříšků, tady najdete bohatou nabídku. Jsou zde dostání v cenově výhodném jednokilovém balení, které Vám vydrží po delší dobu, a navíc tak budete šetrnější k přírodě. Kešu oříšky Vám už tak nikdy nemusí ve spíži chybět.